mandag 31. oktober 2011

Vognpose

Nå er jeg endelig ferdig med vognposen som jeg begynte på for ca 3 uker siden. Den er strikket på pinne nr 5 og med dobbelt garn. Har brukt garnet som jeg kjøpte på Bilka, og det var fantastisk godt å strikke med.
Den er strikket i størrelse 9-12mnd etter boken, men jeg synes at den så litt liten ut, så tipper den er i ca 9mnd.

På denne har jeg også strikket et "hull" bak som er til selen i bilstolen eller vognen.


fredag 28. oktober 2011

Lag øredobber og ring selv!

Tenkte jeg skulle vise dere en enkel måte å lage øredobber med matchende ring til. Alt jeg har brukt er kjøpt på Stoff og stil.
Smykkelim, justerbar ring, øredobbhemper og uglene. Jeg har tatt av den løse ringen på 2 av uglene. På den tredje uglen brukte jeg en tang og knep av begge ringene (tok bilde før jeg knep den av). De 2 uglene uten den løse ringen, hektet jeg på øredobbhempene. Den tredje uglen limte jeg på den justerbare ringen.



Å da var øredobbene og ringen ferdig.!


God fredags kveld :-)


tirsdag 25. oktober 2011

Bok med strikkeoppskrifter

Denne boken kjøpte jeg på nærbutikken her i området. Den kan kjøpes på de aller fleste matbutikker som selger bladet Alles.
Den inneholder 66 strikkeoppskrifter fra 0-3 år. Jeg har absolutt funnet mine favoritter her, og holder nå på å strikke en vognpose herfra. Den oppskriften er egentlig fra Lanette, men også i denne boken. Boken koster 149,- og jeg synes den er verdt det. Mange fine oppskrifter.



søndag 23. oktober 2011

Knyttebukse

I går var jeg på dagstur til Danmark med 2 venninner. Da fikk jeg kjøpt en hel hau med garn, så nå er høsten reddet :)
Denne buksen skulle ifølge oppskriften sy's i vanlig bomull stoff, men jeg har sydd buksen i chenille stoff. Synes denne buksen er utrolig skjønn.
Den er sydd i str 62.




fredag 21. oktober 2011

Kjole

Nå kommer det bilder av en kjole som jeg sydde for en liten stund siden. Når jeg var ferdig med den var jeg ikke fornøyd med resultatet av lommene forran, men nå har jeg endelig fått sydd noen nye lommer. Kjolen ser mye finere ut på, enn sånn som den henger på kleshengeren. Den er sydd etter mønster fra Stoff og stil, og i chenille stoff.


tirsdag 18. oktober 2011

Veske

Etter at jeg la ut bilde av den forrige vesken jeg sydde, fikk jeg en ny bestilling på samme type veske. Jeg må innrømme at jeg synes det er kjempe gøy å få bestillinger. Da har jeg iallfall god grunn for å bruke noen ekstra timer på hobbyrommet.

Ønsker alle leserene mine er riktig god tirsdagskveld :-)

lørdag 15. oktober 2011

Vognpose

I går ble jeg ferdig med vognposen som jeg har strikket. Det er en oppskrift fra Rauma, og er strikket av Rauma finullgarn og plumet.
Det er størrelse 18mnd. 
 Knappene er fra Stoff og stil. Bak er det et "hull" som jeg har strikket igjen, og sydd på 2 knappet. Det er til selen i vogna og bilsetet.


torsdag 13. oktober 2011

Sy! av Cath Kidston

Denne boken var jeg heldig og få i sommergave av en fantastisk dame på jobb. Den inneholder oppskrifter på vesker, puter, nåletui og masse mer.
I tillegg følger det med ferdig klippet stoff + knapper til å sy vesken som er avbildet på forsiden av boken her.
Genial julegave til syglade mennesker eller folk som vil begynne å sy.
Slik som dette ble vesken i virkeligheten når jeg var ferdig med å sy den. Ikke så veldig stor, men stor nok til et lite strikkeprosjekt :-)



tirsdag 11. oktober 2011

Veske til strikketøy

Jeg fikk en koselig melding for et par uker siden fra en dame jeg kjenner (http://elisabethsscrappeblogg.blogspot.com/, hun har denne bloggen). Hun lurte på om jeg kunne sy et nett/en veske som hun kunne bruke til å ha strikketøyet sitt i.
Hun ville ha en nøytral farge på stoffet utenpå, og et stoff med diskré mønster inni. + lomme inni til mobilen. Å da ble resultatet slik som dette.
 En stor lomme utenpå med 2 knapper. Doble lommer inni, den ene litt større enn den andre.

Stoff og knapper er fra stoff og stil.

søndag 9. oktober 2011

Bursdagsgaven til mormor og morfar

I går var vi i bursdagselskap til min mormor og morfar. Morfar ble 75 år på torsdag og mormor blir 70 år i dag. Jeg lagde 2 kaker + wales-kringle som jeg hadde med. Her er noen bilder av gaven og kakene.


 

fredag 7. oktober 2011

Nåletui

Her om dagen fant jeg en del av nålene mine som jeg har savnet. Fant da ut at det var på tide å sy et nåletui, så jeg har dem samlet. Så dette ble sydd i full fart. Litt skjevt her og der, men detaljer detaljer.

 

tirsdag 4. oktober 2011

Bryllupskort

Her er et veldig enkelt forslag til bryllypskort. Hjertene er trykt ut med Spellbinders og stemplene er fra http://www.kreativhobby.no/. Papiret, sølvhjertene og silkebåndet er fra Hobbyhimmelen.


søndag 2. oktober 2011

Strikk

Jeg har vært dårlig til å oppdatere, har rett og slett tatt det med ro denne helgen. Har byttet glidelås i to bukser bare. Ellers holder jeg på med å strikke en vognpose. Men her er en overall som jeg ble ferdig med for litt siden, den er strikket i 3 mnd.
Jeg elsker disse knappene, har de i denne fargen, grå og brun. De er kjøpt på Husfliden.