fredag 27. januar 2012

Sy- og strikke magasinet

Nå har jeg begynt med et nytt prosjekt, og det er å strikke Mariuskofte til mannen. Jeg begynte å strikke på den forrige fredag og holder fortsatt på med den. Det tar sin tid å strikke over så mange masker, så trenger nok et par uker til før jeg er ferdig med den. Men jeg skal prøve å få sydd litt iløpet av helgen.

Ellers har jeg en anbefaling til andre som liker å sy. I oktober så begynte jeg å abbonere på "Sy magasinet" og angrer ikke et sekund. Det følger med symal og oppskrift til alt som er avbildet i bladet. Det er alt fra barneklær, dameklær, dameklær pluss, interiør (som puter, grytekluter, pynt osv).

Å så er jeg veldig redd for at "Strikke magasinet" også havner i postkassa mi etterhvert. Det er samme type blad som sy magasinet bare det er med strikkeoppskrifter. Bladene kan ikke kjøpes i butikk, men det er jo genialt å kunne gi bort et abbonement på slike blader i f.eks bursdagsgaver.


God helg :-)

fredag 20. januar 2012

Tennbrikett skjuler

Sist når jeg var innom strikkefeen i Vennesla, så hadde de stilt ut strikkede tennbrikett skjulere med forskjellige mønstere. De hadde med marius-mønster og med flette (som jeg valgte). Det er litt vanskelig å se fletta her, litt for lyst bilde tror jeg, men men...


Jeg synes det ble mye penere å ha denne i stua nå :-)
God helg folkens !

tirsdag 17. januar 2012

Hårbånd

Dette hårbåndet heklet jeg til min niese når de var på besøk her hos oss på lørdag som var. Jeg har ingen oppskrift på det, men kan forklare. Først la jeg opp luftmasker (etter omkretsen på hodet hennes), deretter heklet jeg 3 omg med staver. Å så heklet jeg blomsten og sydde på til slutt. Jeg kan legge ut den "oppskriften" jeg bruker til å hekle blomster hvis det er noen som vil ha den. Bare å si fra. Det er samme "oppskrift" jeg brukte når jeg heklet den blomsten som er på pannebåndet mitt i tidligere innlegg.



søndag 15. januar 2012

Lue med selbumønster

Mannen ønsket seg lue med samme mønster som vottene jeg strikket til han. Ble ferdig med den på torsdag.



fredag 13. januar 2012

Pannebånd og halstørkle.

Jeg ble faktisk ferdig med både pannebåndet og halstørklet på søndag, men har ikke hatt tid til å ta bilder og legge det ut før nå..
Både halstørket og pannebåndet er egenkomponerte, hadde ikke oppskrift på det. Når jeg skulle strikke halstørket la jeg opp 60 m på p nr7. Strikket perlestrikk (1r,1vr omg ut, neste omg 1vr over r og 1r over vr) til det var en kvadrat. Ei kusine av min mann hadde et knall fint pannebånd på seg sist vi traff henne. Det var kjøpt så hun hadde ingen strikkeoppskrift på det, så det er det pannebåndet hennes jeg ble inspirert av når jeg lagde mitt eget. Det er ikke likt, men jeg likte resultatet.

 

søndag 8. januar 2012

Votter

I går var jeg nede på Strikkefeen i Vennesla for å kikke, men gikk ut igjen med en pose med garn. Fant ut at jeg ville strikke votter, pannebånd og skjerf til meg selv i samme type garn og farge.  Jeg begynte med vottene og  brukte denne oppskriften: http://www.garnstudio.com/lang/no/visoppskrift.php?d_nr=98&d_id=4&lang=no, jeg droppet det siste som er strikket på rundt.
Jeg brukte garn fra Drops som heter Andes, og strikkepinne nr 7.

Strikket de ferdige i går kveld, så nå holder jeg på med skjerf/halstørke i samme garn og farge, og da er det bare pannebånd igjen. 

torsdag 5. januar 2012

Booties/tøfler

Alle de andre jeg har heklet har vært for små for min niese. Så jeg måtte skrive litt om på oppskriften, og endelig ble jeg ferdig med noen som passet. Knappene er fra stoff og stil, de er heklet med dobbelt garn. Jeg har brukt Rubin ullgarn kjøpt på spar kjøp.

 

tirsdag 3. januar 2012

Raggsokker

Her om dagen ble jeg ferdig med raggsokkene til minste svoger. Tror han ble glad for å ha noen varme sokker i arbeidsskoene nå som det er storm og så kaldt.

Har allerede begynt på noe nytt, men det er et større prosjekt enn et par sokker. Så det får dere ikke sett med det første.

:o)