fredag 22. august 2014

Mini cupcakes og gulrotkake

I ettermiddag skal vi i bryllup, og i den anledning er jeg nå ferdig med 36 mini cupcakes og 1 gulrotkake.




søndag 17. august 2014

Hardangerlefser

I formiddag mens både unger og mann sov, fant jeg ut at jeg ville lage hardangerlefser. Det ble 53stk,og i ettermiddag leverte vi 40stk hos mormor og morfar :) kjekt å ha på frysen.


søndag 3. august 2014

Harley Davidson og Apple

Mine to fantastiske brødre har bursdag med 13 dagers mellomrom, og i dag feiret vi begge to.
Jeg har lenge gledet meg til å lage kake til dem, men å finne ett tema som passer dem begge var umulig å finne.
Dermed endte jeg med å "dele kaken i to" og ha et tema på hver "halvdel".

Min lillebror er veldig opptatt av motorsykler (igrunnen alt med hjul og motor), og utrolig morro var det at han hadde på seg t-shorte og caps med akkurat samme logo på i dag "Harley-Davidson".
Mens min storebror er litt mer voksen av seg og liker bl.a Apple-produkter. Han har både Mac, Ipad og den nyeste Iphonen. Forran på kaken står det "There's an app for that". 

Men å jobbe med marsipan når det var så lummert og varmt var helt grusomt.
Jeg var såååå nære med å kaste hele kaken ut av vinduet!

Første utfordring kom når jeg skulle trekke kaken med marsipan. Jeg hadde klart å farge for lite så jeg måtte kjevle den veldig tynn, noe som gjorde at alle "skavankene" fra kaka kom tydelig frem. Og siden det var så varmt og lummert la marsipanen seg i folder/rynker (jeg fikk den ikke så glatt jeg ville).

Og til slutt brukte jeg 45min på å kutte ut oransje flammer som skulle være fra bunnen og opp på "Harley"-delen, men de røk til dundass når jeg skulle ta de på.

Men det ble en kake til slutt. Flaks at det var til nærmeste familie, ellers måtte jeg begynt på ny kake kl 23.45 i går kveld :-p

Kaken falt i smak hos bursdagsgutta og de andre gjestene, og det var såvidt 1/4 igjen av kaken når selskapet var slutt=)

Det er en sjokoladekake med firkløversjokoladekrem, vaniljekrem og chocolatefudge.
All pynt er håndlaget i marsipan.