fredag 30. januar 2015

Mariusdress til minsten

Da er første strikka plagg til lillebror ferdig.
Den klassiske mariusdressen.
Utrolig rart og strikke noe så lite, jentene i huset er jo allerede bikket 2 år.

Oppskrift: Mariusboka
Garn: Ida
Pinne: 2,5 og 3


søndag 25. januar 2015

Dagens antrekk

I dag har vi vært i bursdag til to skjønne små prinsesser som ble hele 2 år.
Jeg har lenge tenkt på å sy kjole til snuppene mine, så på fredag gjorde jeg det. Veldig gøy å se ferdig resultat på, og at jentene godkjente kjolene.
Jeg sydde også matchende hårbånd til.

Planen var i utgangspunktet og lage helt lik kjole til de, men jeg hadde beregnet feil mengde stoff. Så da ble de motsatt av hverandre. Ble egentlig mer fornøyd med det, for de har så veldig mye likt tøy ellers.

Sy-mal på kjolen: stoff og stil
Stoffer: Stoff og stil
Hårbånd: samme sløyfe som på kjolen, men egenkomponert bånd rundt.


Bursdagsgave til fire 2-åringer.

I denne mnd har vi vært i to doble 2-årsdager. Altså to tvillingpar som har blitt 2 år. Utrolig koselig og kjenne andre med tvillinger på samme alder.
Og så er alle jenter.
Jeg tenkte å prøve og være litt kreativ med gaven, så jeg strikka ullsokker til alle 4 jentene. Ullsokker er noe man ennå har bruk for i noen måneder fremover. Og itillegg så limte jeg sammen noen spenner til de. 
Det ene bildet viser at jeg har limt antiskli i klemma slik at de sitter godt i håret. 
Kan selv skrive under på at det er ikke mange spenner som sitter godt i det glatte og myke håret til jentene. 

Dette la jeg oppi en skattekiste til hver av de sammen med et prinsesseglass, og litt andre småting som er gøy for 2åringer (glemte å ta bilde av hele gaven).



fredag 23. januar 2015

2 Marius sett


Nå som kuldegradene og snøen virkelig har kommet er det godt å vite at jentene er gode og varme når vi skal ut. Både hjemme og i barnehagen.
Disse genserne har lenge vært i bruk, men jeg har endelig fått somlet meg til å sy strikk i livet på buksene. 

Jeg tok utgangspunkt i Mariusmønsteret, men gjorde en liten vri. Jeg strikket hjerter inn i mønsteret for å gjøre genserne litt mer jentete.

Oppskrift: Marius boken
Garn: Sandnes Lanett
Pinne: 2,5-3


2stk veldig fornøyde jenter iallefall <3

onsdag 21. januar 2015

Nutella kringle

I går kveld fikk vi besøk av min eldste bror, og da fikk jeg lyst til å prøve meg på denne kringla som så mange lager for tiden. Den er laget av vanlig bolledeig og nutella, og fremgangsmåten finner du her.

lørdag 17. januar 2015

Sydd litt i kveld

I kveld har jeg fått brukt litt tid med symaskinen og fått fikset litt småtteri. Blant annet denne stormposen til vogna. Sømmen til glidelåsen hadde løsnet, men på 1,2,3 var den sydd igjen. Deilig å få fikset det, og veldig greit når man kan fikse det selv :)

torsdag 1. januar 2015

Juleskjørt til snuppene

I år hadde jeg ikke tid til å strikke julekjoler til jentene våre, så derfor ble det juleskjørt i full fart. Når man skal i juleselskap 4 dager på rad er det greit å ha litt og bytte på.
Etter litt søking på nettet, endte jeg opp med Hjertemynte skjørtet. 
I oppskriften står det garn til pinne nr 4, men siden jeg falt for Alpakka garnet til sandnes garn ble det pinne nr 3,5. Skjørtet ble litt smalt, men synes ikke det gjorde noe. Skjørtene ble litt utvidet etter de gikk med de. 

Oppskrift på skjørtet finner du gratis her.
Garn: Sandnes Alpakka
Pinne nr: 3,5


I oppskriften står det at det skal strikkes vrangbord med 1r, 1vr oppe, meen jeg valgte å strikke falske fletter istedet for slik at skjørtet ble litt mer pyntet.
Og ellers ble silkebåndene litt for lange som du ser på bildet, så de måtte klippes litt kortere.